o nama

Preduzeće „PROGRES“ DOO osnovano je 1989. godine, u privatnoj svojini u potpunosti. U svom osnivanju preduzeće se pretežno bavilo trgovinom na veliko poljoprivrednim proizvodima, građevinskim materijalom i metalnom robom.
Na lokaciji u Novom Sadu nalazi se poslovna zgrada površine
600 m2 sa proizvodno-skladišnim prostorom veličine cca 2.000 m2 u kojem se vrši proizvodnja natron vreća sa kapacitetom od 20.000.000 kom. na godišnjem nivou.
Trenutno „Progres“ zapošljava u stalnom radnom odnosu 37 radnika koji su stručno obučeni za poslove na kojima rade. Radnici redovno kontaktiraju sa stručnim saradnicima iz raznih naučnih institucija, prate literaturu u zavisnosti od opisa posla, upućuju se na razna savetovanja i seminare, te na taj način obnavljaju stečena znanja i dodatno se edukuju.

 

proizvodnja

Krajem 2005. godine završeno je četvorogodišnje investiranje u ekološki fabrički kompleks u Bačkom Petrovcu površine preko
3.000 m2.

  • pogon za proizvodnju hladno presovanog ulja godišnje prerade od 18.000 tona. Puštanjem pogona u rad, menjamo pretežnu delatnost preduzeća i ona sada glasi: Proizvodnja sirovih ulja i masti.

Ističemo da smo uspostavili i da primenjujemo HACCP sistem na naš proizvod – hladno presovano ulje od suncokreta Smaragd oil“.

  • pogon za proizvodnju stočne hrane i proizvodnju premiksa, proizvodnog kapaciteta 40.000 t/godišnje stočne hrane i 10.000 t/godišnje premiksa, mogućnost proizvodnje svih vrsta hraniva za sve vrste životinja, koriste se najkvalitetnije komponente domaćeg porekla kao što su kukuruz, ječam, pšenica, suncokretova sačma, suncokretova pogača – ovde naglašavamo da je to pogača dobijena hladnim načinom ceđenja ulja što znači da nije izgubila ništa od svoje hranjive vrednosti. Ističemo saradnju sa naučnim institucijama kao što su; „Jugoinspekt“ Novi Sad, Tehnološki fakultet Novi Sad, Poljoprivredni fakultet Departman za stočarstvo u Novom Sadu, Naučni institut za veterinarstvo Novi Sad i Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu koji kontrolišu kvalitet i zdravstvenu ispravnost kako ulaznih sirovina tako i konačnih proizvoda – potpunih krmnih smeša. Uspostavili smo i primenjujemo HACCP sistem za proizvodnju stočne hrane.

  • silosi za žitarice ukupnog kapaciteta 30.000 t sa pratećim objektima gde je osnovna delatnost promet i uskladištenje uljarica i žitarica.

Na lokaciji u Novom Sadu se vrši proizvodnja natron vreća sa kapacitetom od 20.000.000 kom. na godišnjem nivou.

Na osnovu navedenog jasno je da je „Progres“ danas 90% proizvodno preduzeće.

 

 

 

nagrade

Šampion kvaliteta i dve zlatne medalje u kategoriji hladno presovana ulja od suncokreta.
Proglašeni smo za nosioca žiga „Najbolje iz Vojvodine“ u kategoriji hladno presovana ulja od suncokreta.
Takođe napominjemo da smo 2002. godine dobili nagradu za menadžersko poslovanje:
„International Gold Star For Quality“ – Geneva.

finansijski izveštaj

o nama  |  s hrana  |  smaragd oil  |  kontakt  |  proizvodnja  |  trgovina

Progres 2008. All rights reserved.