Proces proizvodnje započinje već u poljima, u središtu baroknih cvetova suncem se nalivaju semenke koje u doba zrelosti sadrže i do 50% ulja. Hladno presovano suncokretovo ulje nosi boje i energiju sunca i božanstven ukus punog zrna. Ono daruje vitalnost obiljem esencijalne linolne omega-6 masne kiseline i prirodnog vitamina E. Samo dve kašike hladno presovanog ulja suncokreta dnevno zadovoljava potrebe organizma za vitaminom E. Koristi se hladno ili blago zagrejano, kao preliv za salate ili u redovnoj kulinarskoj pripremi svih vrsta jela.
Nerafinisana ulja u domove potrošača donose zdravlje ali ne oduzimaju gurmansko uživanje. Arome hladno presovanih ulja predstavljaju gurmansku avanturu povratka pravim, prirodnim ukusima, a majstorima kulinarstva daruju mogućnost neograničene kreativnosti. Vraćajući se uljima čija je tehnologija stara hiljadama godina vraćate se izvornim ukusima, bojama i mirisima sa garancijom postojanosti i dugotrajnosti.
   
  Pogon za proizvodnju hladno presovanog ulja godišnje prerade od 18.000 tona. Puštanjem pogona u rad, menjamo pretežnu delatnost preduzeća i ona sada glasi: Proizvodnja sirovih ulja i masti.
Ističemo da smo uspostavili i da primenjujemo HACCP sistem na naš proizvod - hladno presovano ulje od suncokreta „Smaragd oil“;
Sve naše proizvode plasiramo na domaćem tržištu, ali isto tako velikim delom i izvozimo u Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Bugarsku i Hrvatsku.
Proizvod flaširamo od 0.75l; 0.50l i 0.25l.

 

o nama  |  s hrana  |  smaragd oil  |  kontakt  |  proizvodnja  |  trgovina

Progres 2008. All rights reserved.